خودروی هیبریدی چیست ؟
نخستین موضوعی که باید با آن آشنا شوید، ماهیت خودرو های هیبریدی است. در واقع خودروهای هیبریدی به آن دسته از خودروهایی گفته میشود که از دو نوع منبع برای حرکت استفاده می کنند. این دسته از محصولات غالبا دارای دو نوع موتور هستند که یکی از آن ها الکتریکی و دیگری بنزینی می باشد.
خودرو برای حرکت خود از هر دو موتور استفاده میکند. عموما موتور بنزینی کوچک تر بوده و در قسمت پایینی قرار می گیرد. از این موتور عموماً برای شتاب گرفتن یا حرکت در موقعیت های ناهموار یا سربالایی ها استفاده می شود.
موتور دوم که اغلب ابعاد بزرگتری دارد، الکتریکی بوده و در قسمت بالایی قرار میگیرد. موتور الکتریکی برای حرکت مداوم خودرو، پارک کردن و… مورد استفاده قرار می گیرد.
در واقع اغلب فرآیند حرکت خودرو با استفاده از موتور الکتریکی صورت میگیرد. این فاکتور باعث میشود تا مصرف سوخت این خودروها به طرز چشمگیری کاهش یابد. نکته قابل توجه این است که این موتورها از انرژی جنبشی تلف شده در فرآیند ترمز برای شارژ کردن خود هم استفاده میکنند. این فاکتور باعث می شود تا خودروهای هیبریدی بتوانند بدون نیاز به شارژ کردن یا سوخت گیری، مسافت زیادی را طی نمایند. چنین قابلیتی بی نظیری سبب شده تا خودروهای هیبریدی طی چند سال گذشته محبوبیت زیادی را به دست آورند. همین محبوبیت هم سبب شده تا شرکت های تولیدکننده انواع مختلفی از آن ها را بسازند. برای مثال مدل های هیبریدی سری، هیبریدی موازی، پلاگین هیبریدی، سیستم هیبریدی ملایم و…. جزو رایج ترین فناوری های به کار رفته در ساخت خودروهای هیبریدی می باشد.
در واقع هر یک از این مدل ها دارای ساختار ویژه ای برای عملکرد موتور می باشند. این مدل های بینظیر باعث شده تا خریداران انتخاب های بیشتری داشته باشند.
انواع خودروهای هیبریدی در بازار ایران
همانگونه که تا به این لحظه دریافتید، خودروهای هیبریدی می توانند به سادگی خود را در میان رانندگان محبوب نمایند. این موضوع به لطف مزیت های منحصر به فردی است که در این محصولات دیده می شود.
بدون شک در بازار ایران هم تقاضای مناسبی برای این دسته از محصولات شکل گرفته است. طی سالهای گذشته که واردات خودرو مشکلات کمتری داشت، خودروهای هیبریدی مختلفی هم وارد بازار ایران شد.
این فاکتور به نوبه خود رانندگان ایرانی را با خودروهای هیبریدی آشنا ساخت که در نهایت باعث شد تا این ماشین ها فروش بیشتری را در ایران تجربه نمایند. در حال حاضر خودروهای هیبریدی زیر را می توان جزو رایج ترین مدل هایی دانست که در بازار ایران یافت می شود.
- تویوتا کمری XLE
- تویوتا کمری SE
- لکسوس NXH300H
- تویوتا پریوس
- لکسوس CT200H
- هیوندای سوناتا هیبرید
- کیا اپتیما هیبریدی
- میتسوبیشی اوتلندر پلاگین هیبرید
- تویوتا CHR
با مزایا و معایب خودروهای هیبریدی آشنا شوید
خودروهای هیبریدی همانند سایر تولیدات ساخت دست انسان، دارای نقاط ضعف و قوت مختص به خود هستند. در واقع این محصولات مزایا و معایب مختلفی دارند که باعث میشود تا نسبت به محصولات هم رده خود متمایز باشند. با این اوصاف اغلب افراد اطلاعات دقیقی پیرامون آن ها ندارند.
ما در ادامه این مزایا و معایب را برای شما ذکر کرده ایم. این موضوع می تواند به شما کمک کند تا با دید بازتری نسبت به خرید یا استفاده از این محصولات اقدام کنید.
مزایا خودروی هیبریدی چیست ؟
- مصرف سوخت بسیار پایین
- صدای کم
- کشش بالایی موتور
- تولید کمتر آلاینده ها
- استهلاک کمتر نسبت به سایر خودروها
- طول عمر بالای باتری و قطعات
- کاهش وابستگی به سوخت های فسیلی
- رانندگی نرم و راحت تر
- به کارگیری تکنولوژی های پیشرفته تر
معایب خودروی هیبریدی را بدانید
- قیمت بالاتر نسبت به نمونه های غیر هیبریدی
- نامناسب برای اسپرت کردن خودرو
- پایین بودن تعادل خودرو به دلیل وزن بالای باتری
- توان کمتر خودروهای هیبریدی نسبت به مدلهای غیر هیبریدی
- کمتر بودن حجم خودرو به دلیل اشغال شدن فضای زیر صندوق توسط باتری ها
- تعمیر تخصصی و گرانتر
- ساختار ظاهری نه چندان مخاطب پسند
این موارد را می توان جزو رایج ترین مزایا و معایبی دانست که در خودروهای هیبریدی به چشم می خورد. همانگونه که مشاهده کردید، این دسته از محصولات در مقابل مزایایی که در خود دارند، نقاط ضعف منحصربهفردی هم دارند که باعث میشود تا از سبد خرید برخی از افراد حذف میشوند.
با این اوصاف باید عنوان کنیم که خودروهای هیبریدی همچنان گزینه های محبوب تری برای حفظ محیط زیست هستند. همین مورد هم سبب شده تا تقاضا برای آ طی چند سال گذشته به طور پیوسته افزایش یابد.
سخن آخر
خودروهای هیبریدی را میتوان جزو آن دسته از نوآوری های خلاقانه ای دانست که در طی چند سال گذشته جای پای خود را در دنیای خودروسازی محکم کرده اند. در واقع این دسته از محصولات دارای دو پیشرانه برای حرکت خودرو هستند. یکی از آن ها به وسیله سوخت فسیلی کار کرده و دیگری الکتریکی می باشد.
این فناوری باعث می شود تا خودروی هیبریدی سوخت کمتری را مصرف کند.
این فاکتور در نهایت به حفظ محیط زیست و البته کاهش هزینههای افراد کمک میکند.
ما در این مقاله سعی داشتیم تا مروری بر روی ماهیت این دسته از خودروها و البته نقاط ضعف و قوت آن ها داشته باشیم. با این اوصاف اگر در این رابطه نیازمند اطلاعات بیشتری هستید، می توانید هم اکنون با کارشناسان ما در گروه لنزو لامپ تماس حاصل فرمایید.
دیدگاه خود را بنویسید